Ingelijste vlinder voor Emmenaar van het Jaar

Voor de laatste editie van de verkiezing Emmenaar van het Jaar mochten wij van ByMo de prijs verzorgen. We zijn hier bijzonder trots op en hopen dat winnares Annemiek Drenth blij is met de prijs. Genomineerd worden voor zo’n prijs is heel eervol. Het maken van de prijs is dat ook! 

/images/nieuws/NIEUWS%20item%201.jpgWe hebben gekozen voor een zwarte 3D-lijst met een zelf geprepareerde vlinder uit Indonesië: de papilio ulysses. Een chique prijs die past bij een bijzondere titel. De nieuwste Emmenaar van het Jaar liet aan de organisatie weten enorm blij te zijn met deze prijs (en de winst natuurlijk). 

Aan de organisatie van de Emmer Courant en de burgemeester van Emmen, die de prijs uitreikte, reageerde Annemiek Drenth enthousiast op haar winst: ,,Ongelofelijk, dit had ik nooit verwacht. Het is echt fantastisch. Ik wil alle mensen bedanken die op mij hebben gestemd. Uiteraard geldt dat ook voor de lezers die mij hebben genomineerd. Daar kreeg ik al heel veel positieve reacties op.”

Emmen Vlinderstad

En waarom een vlinder voor DE Emmenaar? De vlinder en Emmen passen goed bij elkaar, omdat de stad ook wel Vlinderstad wordt genoemd. Dat is vanwege de vlindertuin die jarenlang trekpleister is geweest van het toenmalige Noorder Dierenpark. De dierentuin van Emmen is voorloper geweest als het gaat om het huisvesten van tropische vlinders en bezoekers kwamen van heinde en verre om die te bewonderen. Emmen werd daardoor al gauw Vlinderstad genoemd.

Nieuws

(Esc)

Zoeken in de website

Gevonden: